Corona advies: waar kan ik als huishouden op letten?

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat de levensduur van COVID-19 op oppervlaktes buiten het lichaam tussen de drie uur en drie dagen ligt, afhankelijk van het materiaal. Bron: Business Insider Nederland.

Ziekteverwekkers zoals virussen en bacteriën kunnen in vuil en stof gaan zitten.
Schoonmaken zorgt er voor dat het aantal micro-organismen kleiner wordt. Door het huis schoon te houden verkleint u de kans dat u en uw gezinsleden besmet raken en ziek worden.
Als er iemand in huis besmettelijk ziek is, moet het vaker dan normaal schoongemaakt worden.

Indien u zich zorgen maakt dat besmetting kan plaatsvinden via bijvoorbeeld deurklinken, kunt u met de werkster afspreken hier tijdens het schoonmaken extra aandacht aan te besteden. De werkster kan aan het einde van de schoonmaakronde bijvoorbeeld alle deurklinken en kastgreepjes desinfecteren. Het is voor veel huishoudens een prettig idee dat hun huis in deze spannende tijd extra goed is schoongemaakt.

Wanneer iemand uw huis komt schoonmaken, is het belangrijk om de volgende adviezen van het RIVM te volgen:

Zorg voor goede hygiënemaatregelen:
Was uw handen regelmatig met water en zeep (minimaal 20 seconden per keer);
Geen handen schudden;
Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
Gebruik papieren zakdoekjes;
Houd minstens 1,5 meter afstand van anderen. Spreek van tevoren met de werkster af hoe jullie deze afstand kunnen bewaren.
Laat geen werkster langskomen bij klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Neem voor elke afspraak even contact op met de werkster en controleer of zowel de werkster als jijzelf geen klachten hebben. Heeft één van jullie klachten, stel de afspraak dan uit tot een later moment, wanneer de klachten zijn verdwenen.

We wensen iedereen veel sterkte in deze moeilijke tijd!