6 plekken die vaak vergeten worden tijdens de schoonmaak

1. Lampen

Vliegen en andere insecten komen op licht af. Dode beestjes, vliegenpoep, enz 🦗🦟. Als je een keer per maand de binnenkant van een lampenkap met een zacht borsteltje schoonmaakt, dan is het voldoende. 

Plafondlampen zijn ook een dingetje, maar met een uitschuifbare plumeau kom je een heel eind. 

2. Stofzuiger

Stofzuigen vergeet je niet, maar maak je de stofzuiger zelf ook schoon? Heel nuttig en veel mensen vergeten het. Om de wieltjes soepel te laten lopen, is schoonmaken de eerste stap. Af en toe moet je ook met een licht vochtige doekje zachtjes wrijven over het oppervlakte van de stofzuiger. Zo verwijder je alle stof, vuil en vlekjes gemakkelijk.

Ook niet vergeten elke keer de stofzuigborstel en de mondstukken schoon te maken!

En als je geen zakken wilt vervangen, dan kun je voor een stofzuiger met een stofreservoir kiezen. Die komt met een HEPA filter, die de luchtuitstoot filtreert voor stof- en allergievermindering. 

3. Spinrag

Spinrag zit op plekken waar je niet vaak komt. Achter een kast of een kist. Achter radiators of banken als die te lang tegen een muur staan. Haal ze eens in de zoveel tijd weg met een ragebol. Uitschuifbaar natuurlijk 😉

 

4. De plinten

Heb je alle kasten netjes gestoft en de kamers gestofzuigd, maar sla je standaard één plekje over... De stoflaag op de plinten ziet er lelijk uit, zeker bij een witte muur.

 Je kunt beter niet de stofzuigerslang gebruiken, want daarmee beschadig je de muur!

Een swiffer, zodat je niet hoeft te bukken of gewoon een vochtig doekje en alles is weer spik en span 😉

5. Oven knoppen

Bij veel ovens kun je de knoppen er namelijk afhalen en in de afwasser doen. Anders dompel de knoppen een uurtje onder in een kom met heet water en afwasmiddel.

Desnoods kun je ook nog soda gebruiken, maar dubbelcheck eerst de gebruiksaanwijzing van de fabrikant! Handige tips over het schoonmaken met soda vind je hier: Soda als wonder schoonmaakmiddel

 

6. Bank

Tussen de kussens op de bank blijft altijd van alles liggen - munten, etensresten, speelgoed, enz. Elke keer zuigen dus, maar eerst even kijken of er niet iets waardevols in ligt 👓💍♟🧩⌚️🔑. 

 

Schoonmaaktips, schoonmaken, huishoudelijke hulp

Vergeet niet om zich in te schrijven als huishoudelijke hulp! 

Terug naar Schoonmaaktips